Kräftor som får extra stuns av cajun.

För 4 person(er)

Ingredienser

buljong

3 l vatten
1 morot hackad
1 gul lök hackad
4 lagerblad
3-4 timjankvistar färsk
3-4 oreganokvistar färsk
3-4 persiljakvistar
1 selleristjälk strimlad
0,5 röd paprika tärnad
4 vitlöksklyftor små, skalade
8 vitpepparkorn
8 svartpepparkorn
1 piripiri
1 msk råsocker
1 msk salt

Kräftkok

400 g småpotatisar
200 g lökar eller schalottenlökar, små
2 majskolvar färska
2 selleristjälkar
200 g rökt korv t ex chorizo
0,5 röd paprika
1 kg kräftor kokta

Tillbehör

cajunkrydda

1. Mät upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg i morot, lök, lagerblad, timjan, oregano och persilja, selleri, paprika,  vitlöksklyftor, pepparkorn, piripiri, socker och salt. Koka upp och låt sjuda ca 20 min.

2. Häll av de kokta kräftorna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt.

3. Borsta och skär eventuellt potatisarna i bitar. Skala löken och skär majskolvarna i 2 cm tjocka skivor. Strimla sellerin, skär korven i skivor och paprikan i bitar.

4. Sätt sildelen i kastrullen med buljong. Koka upp. Lägg i potatisen. Koka 5 min under lock. Tillsätt grönsaker, korv och kräftor. Koka under lock ca 5 min. Lyft upp insatsen så att buljongen rinner av.