Cajunfriterade pickles med ranchdipp

Cajunfriterade pickles med ranchdipp är frasigt och gott. Dipp och cajunblandning kan göras 3 timmar före servering, men vänta med friteringen till strax före; gurkorna är godast nyfriterade.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 saltgurkor - hela, eller ättiksgurkor
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 4 dl panko - japanskt ströbröd
  • 5 dl rapsolja

Ranchdipp

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk gräslök - finhackad
  • 1 tsk dill - finhackad
  • 1 tsk persilja - finhackad
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Cajunkryddblandning

  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk vitlökssalt
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar - nymald
  • 0,25 tsk vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ranchdipp: Rör ihop alla ingredienser till ranchdippen. Krydda med salt och peppar.

  2. Vispa ihop mjöl, mjölk, bakpulver och ägg. Blanda alla ingredienser till cajunkryddblandningen och rör ner i smeten. Häll upp pankon i en skål.

  3. Skär gurkorna på längden, ca 1/2 cm brett. Torka av gurkskivorna lite försiktigt med hushållspapper. Doppa dem först i smeten och sedan i pankon. Lägg dem undan för undan på ett fat.

  4. Hetta upp oljan till 180°. Lägg ner några gurkskivor åt gången och fritera 2–3 min, tills de är gyllenbruna. Ta upp med en hålslev och lägg på hushållspapper för att rinna av.

  5. Servera gurkskivorna direkt med ranchdipp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!