00000

Caipirinhapaj är en syrlig och god limepaj, inspirerad av den brasilianska drinken Caipirinha som innehåller lime, florsocker och sockerrörsbrännvin. Pajen smaksätts rom i stället.

För 1 paj

Ingredienser

Caipirinhapaj

150 g smör
0,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl (240 g)
0,5 tsk bakpulver

Fyllning

1,5 dl vispgrädde
1 lime strimlat skal och pressad saft av
2 msk ljus rom
1 dl florsocker
1 tsk Maizena majsstärkelse

Caipirinhapaj — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och ta det från plattan.
  2. Rör ner sockret och mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter och med löstagbar kant. Låt degen täcka botten och ca 2 cm upp på kanten.
  4. Vispa ihop grädde, limeskal, limesaft, rom, florsocker och majsstärkelse. Häll fyllningen i pajskalet.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna.