Caesarsallad med vitlöksstekta kingprawns

Caesarsallad med vitlöksstekta kingprawns är en riktig lyx-Caesar med stora kingprawns! Vi fuskar lite med dressingen och gör en enkel variant med färdig majonnäs. Tänk på att här funkar det inte med alla majonnästyper utan välj en som är neutral i smaken.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 g king prawns - eller Wannameiräkor, råa, skalade, tinade, ASC-märkta
  • 30 g parmesan
  • 1 vitlöksbaguette - liten (från bake off-avdelningen)
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 - 2 romansalladshuvuden - mindre
  • 250 g körsbärstomater - i olika färger
  • 50 g grönkål - finbladig eller salladsmix

Dressing

  • 1 dl majonnäs - gärna Hellmans
  • 30 g parmesan
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1,5 tsk sardellcréme - (Zeta) eller 2–3 sardellfiléer
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 1 msk vatten
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Riv parmesanosten. Skala och riv vitlöken. Lägg alla ingredienser i en hög mixerskål och mixa slätt med mixerstav.

  2. Riv parmesanosten. Riv eller skär brödet i mindre bitar och blanda med 1 msk olja. Stek brödet gyllenbrunt och frasigt i medelvarm panna.

  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda räkor, vitlök och 1 msk olja. Stek räkorna i het panna ca 1 minut. Krydda med flingsalt.

  4. Vänd ihop salladen med lite av dressingen. Strö över räkor, tomater, grönkål, krutonger, och riven parmesan. Servera med resterande dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!