3.63.63.63.63.6

Caesarsallad med vitlöksstekta kingprawns är en riktig lyx-Caesar med stora kingprawns! Vi fuskar lite med dressingen och gör en enkel variant med färdig majonnäs. Tänk på att här funkar det inte med alla majonnästyper utan välj en som är neutral i smaken.

För 2 personer:

Ingredienser

150 g Kingprawns, eller Wannameiräkor, råa, skalade, tinade, ASC-märkta
30 g parmesanost
1 vitlöksbaguette, liten (från bake off-avdelningen)
1 + 1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt
1-2 romansalladshuvuden, mindre
250 g körsbärstomater, i olika färger
50 g grönkål, finbladig eller salladsmix

Dressing:

1 dl majonnäs, gärna Hellmans
30 g parmesanost
0,5 vitlöksklyfta
1,5 tsk sardellcréme, (Zeta) eller 2–3 sardellfiléer
1,5 msk citron, pressad 
1 msk vatten
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Caesarsallad med vitlöksstekta kingprawns – gör så här:

  1. Dressing: Riv parmesanosten. Skala och riv vitlöken. Lägg alla ingredienser i en hög mixerskål och mixa slätt med mixerstav.
  2. Riv parmesanosten. Riv eller skär brödet i mindre bitar och blanda med 1 msk olja. Stek brödet gyllenbrunt och frasigt i medelvarm panna.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda räkor, vitlök och 1 msk olja. Stek räkorna i het panna ca 1 minut. Krydda med flingsalt.
  4. Vänd ihop salladen med lite av dressingen. Strö över räkor, tomater, grönkål, krutonger, och riven parmesan. Servera med resterande dressing.