00000

Genom att byta ut en del av oljan mot vatten får man en magrare dressing än i ursprungsreceptet. Men den som vill kan ju byta tillbaka igen. Vill man servera salladen som hel middagsrätt, så räcker receptet till fyra.

För 8 person(er)

Ingredienser

500 g gravad lax utan skinn
1 tsk majsolja
3 knippe romansallad eller grönsallad
1 dl parmesanost hyvlad

Dressing

2 äggulor
2 vitlöksklyftor pressade
4 sardeller mosade
2 tsk fransk senap
2 msk vitvinsvinäger
1 dl majsolja
0,5 dl vatten
1 dl parmesanost färskriven
2 krm svartpeppar

Tillbehör

grillat vitlöksbröd

1. Blanda äggula, vitlök, sardeller, senap och vinäger. Vispa i oljan droppvis. Rör i vatten och ost. Smaka av med peppar.
2. Skär laxen i tärningar och stek dem hastigt i lite olja i en het stekpanna.
3. Lägg upp salladen på ett stort fat. Lägg på laxen och ringla över dressingen. Strö över den hyvlade osten.

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Sallader