00000

Recept på caesarpaj. Sardellcrème finns att köpa färdig i tub. Det ska vara 2 msk i fyllningen, smaken mildras i ugnen.

För 4 personer

Ingredienser

3 dl vetemjöl (180 g)
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning

1 kyckling grillad
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 salt
1 krm svartpeppar nymald
3 ägg
3 dl mjölk
2 + 2 dl parmesanost riven
2 msk sardellcrème

Garnering

1 paket bacon (140 g)
2 romansalladsblad
25 g parmesanost flagad

Tillbehör

romansallad

30 min + 50 min i ugnen

Caesarpaj – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Nagga bottnen och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Fyllning: Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Stek purjolök och vitlök i smör tills de mjuknat. Blanda i kycklingen. Krydda med salt och peppar. Lägg fräset i pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, 2 dl ost och sardellcrème. Häll äggstanningen i formen. Strö över 2 dl ost. Sänk värmen till 200°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  5. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Finstrimla salladsbladen. Strö bacon, sallad och hyvlad parmesanost över ­pajen och servera med sallad.
Fler recept med: Matpaj