Caesarclubsandwich

Här har vi slagit ihop  den goda ­caesarsalladen med klassikern club sandwich. Servera som små minimackor till festen.
Sophie Berlin
Petra Lindstrand
Caesarclubsandwich
Caesarclubsandwich Foto: Joel Wåreus

Caesarclubsandwich

  • 4 kycklingfiléer - (à 125 g)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 pkt bacon - (140 g)
  • 16 skivor formfranska - stora
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 50 g parmesan
  • 1 påse babyspenat - (70 g)

Caesardressing

  • 2 sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja - rumsvarm
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk worcestershiresås
  • 1 dl parmesan - finriven
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Hacka sardellerna och blanda med senap, äggula och pressad vitlök. Vispa i hälften av oljan droppvis. Rör i vinäger, citronsaft och worcestersås. Vispa i ­resten av oljan i en fin stråle. ­Tillsätt parmesan, salt och peppar.

  2. Stek kycklingfiléerna i smör ca 5 min på varje sida, tills de är genom-stekta. Salta och peppra. Skiva kycklingen tunt.

  3. Stek baconet frasigt, låt ­rinna av på hushållspapper. Bryt i bitar. Skär bort kanterna och rosta bröden. ­Halvera vitlöken och dra med den skurna sidan mot brödet. Ringla över olja. Strö på flingsalt.

  4. Hyvla parmesanen. Varva ost, kyckling, bacon, dressing och spenat mellan bröden. Skär dem på diagonalen till trianglar. Stick i tandpetare  och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!