00000

Caesarburgare - favoritsalladen, men i ham­burgerform! Vill du göra egen majonnäs kan du använda ­re­ceptet på tryffelaioli, uteslut eventuellt tryffeloljan.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g nötfärs gärna högrev
1 gul lök
0,5 msk olivolja + 0,5 msk
0,5 msk sardellkräm på tub eller 6 sardellfiléer
2 msk vatten
1 msk dijonsenap
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Dressing:

2 dl majonnäs
1 dl parmesanost riven
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

1 paket bacon (140 g)
1 lantbröd ljust, t ex levain
1 romansallad
1 rödlök
4 tomater
100 g parmesanost

40 minuter

Caesarburgare – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1/2 msk olja i stekpanna på medelvärme. Tillsätt sardellerna och låt dem smälta ner. Låt lökblandningen kallna.
  2. Rör ihop färs, lökblandning, vatten, senap, salt och peppar. Forma till fyra ovala hamburgare. Pensla dem runt om med 1/2 msk olja.
  3. Dressing: Rör ihop alla ingredienser.
  4. Stek baconet krispigt i het stekpanna. Skär brödet i skivor. Skölj salladen, skala löken. Skiva lök och tomater.
  5. Grilla burgarna ca 5 min på varje sida. Grilla brödskivorna ca 30 sekunder på varje sida.
  6. Bred dressing på bröden. Lägg på sallad, lök, tomat, burgare och bacon. Toppa med hyvlad parmesan.

Grillboken – bli ett proffs vid grillen

grillboken

Praktiska råd och tips om grilltider, förkokning och lämpliga kombinationer av kryddor från Allt om Mats erfarna provkök är en garanti för en lyckad sommarkväll. Läs mer och köp här. 

Tips! Caesarburgaren funkar lika bra att göra med kycklingfärs.