Cachitos con chocolate - små strutar med choklad

Cachitos con chocolate är små strutar som fylls med choklad. Strutarna kan förberedas och frysas ofyllda.
Petra Lindstrand
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 1 msk apelsin - pressad
  • 1 äggula

Pensling

  • 1 ägg

Garnering

  • 0,5 msk strösocker

Chokladmousse

  • 50 g choklad - mörk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula

Kanderade nötter

  • 1 dl valnötter
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillbehör

  • helado con manjar - se recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Blanda mjöl och smör. Tillsätt apelsinsaft, vatten och äggula. Arbeta ihop degen snabbt. Låt vila i rumstemperatur ca 30 min.

  2. Forma aluminiumfolie till strutar. Krama ihop lite folie och tryck in i struten, så att den håller formen.

  3. Kavla ut degen till tunna degplattor, ca 20 x 20 cm. Skär dem sedan i 2 cm breda remsor. Nyp fast en degremsa runt spetsen på varje strut, rulla sedan remsan runt struten. Lägg strutarna på en plåt med skarven nedåt. Pensla med uppvispat ägg och strö på socker. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt strutarna svalna innan de lossas från aluminiumfolien.

  4. Chokladmousse: Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vispa grädden lätt. Blanda ner äggulan i den smälta chokladen och vänd i grädden. Lägg moussen i en spritspåse. Ställ in i kylen ca 1 timme.

  5. Nötter: Smält sockret i en stekpanna. Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper. Häll det smälta sockret på nötterna och strö på saltet. Låt stelna. Grovhacka nötterna.

  6. Spritsa moussen i strutarna. Strö över nötterna och servera med glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!