Butterscotch brownie ice cream

Butterscotch brownie ice cream är en kolasmakande kaka med vaniljglass och kolasås - en riktig kolabomb!
Tove Nilsson

Butterscotch brownie ice cream

  • 2 ägg
  • 2 dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt

Fudgesås

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl sirap - ljus
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • vaniljglass
  • ev hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker.

  2. Smält smör och choklad och blanda ner i äggsmeten. Sikta i mjöl och salt. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

  3. Häll smeten i en smord form, klädd med bakplåtspapper, 20 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt kakan kallna och skär i bitar.

  4. Sås: Koka ihop alla ingredienser till en brun kolasås.

  5. Servera kakan i bitar tillsammans med kolasås, glass och eventuellt hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!