Butterscotch brownie ice cream är en kolasmakande kaka med vaniljglass och kolasås - en riktig kolabomb!

För 6 pers

Ingredienser

Butterscotch brownie ice cream

2 ägg
2 dl farinsocker
100 g smör
100 g vit choklad
1 dl vetemjöl
2 krm salt

Fudgesås

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 krm salt

Tillbehör

vaniljglass
ev hallon

15 min

Butterscotch brownie ice cream

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker.
  2. Smält smör och choklad och blanda ner i äggsmeten. Sikta i mjöl och salt. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord form, klädd med bakplåtspapper, 20 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt kakan kallna och skär i bitar.
  4. Sås: Koka ihop alla ingredienser till en brun kolasås.
  5. Servera kakan i bitar tillsammans med kolasås, glass och eventuellt hallon.