00000

Burrito, vegetarisk med potatis och syrad lök. Böndippen är en friskare variant av 
hummus. Om löken är väldigt stark kan den skivas och läggas i vatten 5 min 
innan den saltas och sockras.

För 4 portioner

Ingredienser

500 g skalad potatis
1 rödlök
1 tsk strösocker
1 citron, finrivet skal + saft
2 kvisttomater
1 msk olivolja
1 avokado
2 dl kokta röda linser
1 förp kokta vita bönor
1 vitlökslyfta
1/2 kruka persilja
1 dl kesella
1 romansalladshuvud
4 stora torillabröd
salt + nymald svartpeppar

30 min

Burrito med syrad lök och böndipp – gör så här:

  1. Skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och håll potatistärningarna varma.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Strö på 1 tsk salt och 1 tsk socker. Låt marinera 5 min. Blanda löken med 3 msk citronsaft och -skal.
  3. Skär tomaterna i tärningar och blanda med potatisen och hälften av löken. Krydda med olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Vänd försiktigt ner tärnad avokado och linser.
  4. Mixa bönorna med pressad vitlök, persilja och kesella. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  5. Skölj salladen och lägg bladen på tortilla-bröden. Lägg sedan på potatisen och klicka på lite av böndippen. Rulla ihop och servera med resten av den syrade löken och böndippen.