Burrito med syrad lök och böndipp

00000

Burrito, vegetarisk med potatis och syrad lök. Böndippen är en friskare variant av 
hummus. Om löken är väldigt stark kan den skivas och läggas i vatten 5 min 
innan den saltas och sockras.

För 4 portioner

Ingredienser

500 g skalad potatis
1 rödlök
1 tsk strösocker
1 citron, finrivet skal + saft
2 kvisttomater
1 msk olivolja
1 avokado
2 dl kokta röda linser
1 förp kokta vita bönor
1 vitlökslyfta
1/2 kruka persilja
1 dl kesella
1 romansalladshuvud
4 stora torillabröd
salt + nymald svartpeppar

30 min

Burrito med syrad lök och böndipp – gör så här:

  1. Skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och håll potatistärningarna varma.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Strö på 1 tsk salt och 1 tsk socker. Låt marinera 5 min. Blanda löken med 3 msk citronsaft och -skal.
  3. Skär tomaterna i tärningar och blanda med potatisen och hälften av löken. Krydda med olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Vänd försiktigt ner tärnad avokado och linser.
  4. Mixa bönorna med pressad vitlök, persilja och kesella. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  5. Skölj salladen och lägg bladen på tortilla-bröden. Lägg sedan på potatisen och klicka på lite av böndippen. Rulla ihop och servera med resten av den syrade löken och böndippen.