Burrito med pulled beef och bönor

Recept på burrito med pulled beef och bönor. Superenkel rätt där färdig pulled beef rullas in i tortillabröd och gratineras med ägg och chili.  

För 4 personer:

Ingredienser

1 förpackning pulled beef (450 g)
1 burk blandade bönor (380 g)
2 tomater + 4 ,gärna olika färger
1,5 tsk sambal oelek + 1 tsk
8 tortillabröd
1 ägg
1 gul lök
äppelcidervinäger, strösocker, salt

Tillbehör:

2 dl matyoghurt

20 minuter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Dra isär köttet och lägg det i en kastrull. Skölj bönorna i vatten och blanda med köttet. Skär 2 tomater i små bitar och blanda med köttet. Rör ner 1 1/2 tsk sambal. Värm blandningen under omrörning.
  2. Fördela kött- och bönblandningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna på bakplåtspapper i en ugnssäker form.
  3. Vispa upp ägget och blanda med 1 tsk sambal. Pensla äggblandningen på tortillarullarna. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Skala och skiva löken. Skär 4 tomater i grova bitar. Blanda lök och tomater. Rör ihop 1 msk vin­äger, 1 msk vatten, 1 msk socker och 1 krm salt. Häll dressingen över tomaterna
  5. Servera burritos med tomat­sallad och yoghurt.

Recept av Ulla Karlström och Charlotte Jenkinson