Burrito med pulled beef och bönor

Burrito med pulled beef och bönor är en superenkel rätt där färdig pulled beef rullas in i tortillabröd och gratineras med ägg och chili.
Charlotte Jenkinson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 förp pulled beef - (450 g)
  • 1 burk bönor - blandade (380 g)
  • 2 tomater - + 4, gärna olika färger
  • 1,5 tsk sambal oelek - + 1 tsk
  • 8 tortillabröd
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dra isär köttet och lägg det i en kastrull. Skölj bönorna i vatten och blanda med köttet. Skär 2 tomater i små bitar och blanda med köttet. Rör ner 1 1/2 tsk sambal. Värm blandningen under omrörning.

  2. Fördela kött- och bönblandningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna på bakplåtspapper i en ugnssäker form.

  3. Vispa upp ägget och blanda med 1 tsk sambal. Pensla äggblandningen på tortillarullarna. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Skala och skiva löken. Skär 4 tomater i grova bitar. Blanda lök och tomater. Rör ihop 1 msk vin­äger, 1 msk vatten, 1 msk socker och 1 krm salt. Häll dressingen över tomaterna

  5. Servera burritos med tomat­sallad och yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!