00000

Burrata med maskrosblad, tomater och basilikaolja är en god förrätt. Burratan med sin milda smak passar perfekt till den smakrika salladen.

För 4 personer:

Ingredienser

4 burrataostar, (à 100 g)
500 g körsbärstomater, gärna blandade färger
1 dl granskott, späda
30 g maskrosblad, späda
4 maskrosblommor
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Basilikaolja:

1 kruka basilika
0,5 dl olivolja
0,5 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter

Burrata med maskrosblad, tomater och basilikaolja – gör så här:

  1. Basilikaolja: Mixa basilika och olja i en matberedare eller med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  2. Låt osten rinna av. Halvera tomaterna. Skölj granskott och maskrosblad och blommor.
  3. Lägg upp maskrosbladen på ett fat. Lägg på burratan och tomater. Skär ett kryss i varje burrata. Ringla över basilikaoljan. Strö över flingsalt och peppar. Garnera med granskott och maskrisblomblad.