Burrata med maskrosblad, tomater och basilikaolja

Burrata med maskrosblad, tomater och basilikaolja är en god förrätt. Burratan med sin milda smak passar perfekt till den smakrika salladen.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4 burrataostar - (à 100 g)
  • 500 g körsbärstomater - gärna blandade färger
  • 1 dl granskott - späda
  • 30 g maskrosblad - späda
  • 4 maskrosblommor
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Basilikaolja

  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Basilikaolja: Mixa basilika och olja i en matberedare eller med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  2. Låt osten rinna av. Halvera tomaterna. Skölj granskott och maskrosblad och blommor.

  3. Lägg upp maskrosbladen på ett fat. Lägg på burratan och tomater. Skär ett kryss i varje burrata. Ringla över basilikaoljan. Strö över flingsalt och peppar. Garnera med granskott och maskrisblomblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!