Burrata med citronstekt panko och råhyvlad sparris

Burrata med citronstekt panko och råhyvlad sparris är en enkel och frisk förrätt att starta middagen med.
Sophie Berlin
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 burrataostar - (à 100 g)
  • 1 knippe sparris - grön (250 g)
  • 1 jalapeño - liten
  • 0,5 citron
  • 1 dl panko - (japanskt ströbröd)
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk citrontimjan - eller vanlig timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja - kallpressad + 1 msk
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala sparrisen tunt med potatisskalare. Lägg den i vatten, gärna med is, 2–3 min.

  2. Skär jalapeñon tunt rakt över i ringar. Ta bort kärnhuset. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  3. Stek pankon i smör. Tillsätt citronskal och timjan och krydda med salt och peppar.

  4. Häll av sparrisen och lägg den på ett fat. Ringla över 1 msk olja och citron och strö över flingsalt.

  5. Lägg burratan på sparrisen och strö på jalapeño och panko. Ringla över 1 msk olja och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!