Burgare med kimchiris

Recept på burgare med kimchiris. Soja och srirachasås ger smak till färsbiffarna. Den mjölksyrade vitkålen kimchi finns färdig på burk. Den ger riset en kryddig och något syrlig smak.
Recept på burgare med kimchiris.
Recept på burgare med kimchiris. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 1 burk kimchi - (350 g)
  • 1 msk soja - japansk
  • 1 msk srirachasås
  • 3 salladslökar
  • 1 msk rapsolja
  • 4 ägg
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • 100 g mâchesallad
  • srirachasås

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda med kimchin.

  2. Blanda färsen med soja och srirachasås.  Forma till fyra biffar. Ansa och finstrimla salladslöken.

  3. Stek biffarna i 1 msk olja ca 3 min på varje sida. Stek äggen i 1 msk smör i en stekpanna. 

  4. Blanda hälften av löken med riset. Forma det till puckar på tallrikar. Lägg på färsbiffar och stekt ägg. Strö resterande lök och sallad runt om och servera med srirachasås. 

  5. Av Ulla Karlström 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!