Burgare med kimchiris

00000

Recept på burgare med kimchiris. Soja och srirachasås ger smak till färsbiffarna. Den mjölksyrade vitkålen kimchi finns färdig på burk. Den ger riset en kryddig och något syrlig smak.

 

För 4 personer

Ingredienser

400 g nötfärs
3 dl rundkornigt ris
1 burk kimchi (350 g)
1 msk soja japansk
1 msk srirachasås
3 salladslökar
1 msk rapsolja
4 ägg
1 msk smör

Tillbehör:

100 g mâchesallad
srirachasås

30 minuter

Burgare med kimchiris – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda med kimchin.
  2. Blanda färsen med soja och srirachasås.  Forma till fyra biffar. Ansa och finstrimla salladslöken.
  3. Stek biffarna i 1 msk olja ca 3 min på varje sida. Stek äggen i 1 msk smör i en stekpanna. 
  4. Blanda hälften av löken med riset. Forma det till puckar på tallrikar. Lägg på färsbiffar och stekt ägg. Strö resterande lök och sallad runt om och servera med srirachasås. 

Av Ulla Karlström