00000

En sommarfavorit, där nästan alla delar passerat grillen innan de ­hamnar på tallriken. Fransk dijonsenap sätter smak på både burgare och dressing.

För 4 personer

Ingredienser

600 g nötfärs (10 %)
11/2msk+11/2 msk dijonsenap
1 tsk salt
3 krm nymald svartpeppar
2 dl lätt crème faiche
250 g squash
2 bifftomater
70 g blandad sallad
8 skivor surdegsbröd, (70g/person)

25 min

Bulliga burgare

 

1. Blanda färsen med 1 1/2 msk ­senap, salt och peppar.
2. Blanda 1 1/2 msk senap med ­crème fraiche och ställ kallt.
3. Skiva squash och tomat. Skölj ev salladen.
4. Hetta upp grillen. Forma åtta bulliga burgare och grilla dem ca 3 min på varje sida. Salta ev squashskivorna och grilla dem, liksom brödskivorna.
5. När du vänt biffarna kan en ­tomatskiva läggas på varje biff , så blir ­också tomaten varm.
6. Lägg bröden på fat eller tallrik. Fördela sallad över, lägg på burgare med tomat, squash och ev lite mer sallad. Ringla dressing över och ­servera.

Fler recept med: Övrigt