Buljong med nudlar, kyckling och salladslök

Recept på buljong med nudlar, kyckling och salladslök. I vintertid är det gott att värma sig med en buljongsoppa som lätt blir en favorit.
Allt om Mat
Recept på buljong med nudlar, kyckling och salladslök.
Recept på buljong med nudlar, kyckling och salladslök. Foto: Anna Skog

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 l vatten
  • 4 cm ingefära
  • 3 msk japansk soja
  • 400 g morötter
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 4 kycklingfiléer - (á 125 g)
  • 1 knippa salladslök
  • 200 g äggnudlar
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finriv ingefära. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningar och ingefäran.

  2. Skala och skär morötterna grovt.

  3. Koka morötterna tillsammans med nudlarna i buljongen enligt nudelförpackningens anvisning. Smaka av soppan med soja.

  4. Stek kycklingen i olja tills den har fått fin färg, har krispig yta och är genomstekt, 68° innertemperatur. Skär filéerna i strimlor och lägg åt sidan. Salta och peppra.

  5. Finstrimla salladslöken och strössla den över soppan precis före servering. Lägg den strimlade kycklingen på toppen. Ät gärna med pinnar för en asiatisk känsla.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!