Buljong med korv och surkål  

Buljong med korv och surkål är en riktig husmanskosträtt men med färsk korv, god buljong och kallt rieslingvin i glaset blir korven en riktig festrätt!  
Tove Nilsson
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 g småpotatis
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 3 lagerblad
  • 1 krm kummin - hel
  • 600 g fläskkorv - färsk, gärna smaksatt med örter
  • 200 g sidfläsk - rökt
  • 4 dl surkål
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk gräslök - finhackad

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

  2. Skala och strimla löken. Fräs i smör i en gryta. Tillsätt vinet och låt koka in tills hälften återstår. Tillsätt vatten, buljongtärningar, lagerblad och kummin. Låt sjuda ca 10 min.

  3. Lägg i de hela korvarna och låt sjuda ca 15 min i buljongen.

  4. Tärna sidfläsket och knaperstek det i en ­stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Ta upp korven och skär den i bitar. Lägg ­tillbaka dem i buljongen.

  6. Häll av och halvera potatisen. Lägg den i buljongen tillsammans med surkålen. Låt sjuda ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Toppa med gräslök och sidfläsk vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!