1. Fräs bulgur, smör och curry i en kastrull. Häll på vatten och smula i buljongtärningen. Koka under lock enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär skinkan i strimlor. Skala melonen och dela i bitar. Blanda bulgur med skinka, melon, russin och rucola på ett fat.
3. Blanda ihop såsen. Servera salladen med kanelsåsen.
Bulgursallad med skinka, melon och kanelsås
En mager tjock sås får man om man blandar lika delar kesella och mild yoghurt. Packa såsen och salladen i separata burkar.
För 2 person(er)
Ingredienser
1 dl | bulgur |
2 tsk | smör |
0,5 tsk | curry, orientalisk |
2 dl | vatten |
0,5 | hönsbuljongtärning |
150 g | skinka, kokt |
0,5 | galiamelon |
2 msk | russin |
50 g | rucola |
Sås
1 dl | lättyoghurt, mild |
1 dl | kesella |
0,5 tsk | kanel, mald |
2 krm | salt |