Bulgursallad med linser och fetaost

Bulgurgryn kokar snabbt och det gör också röda linser. När de svalnat blandas de med grönsaker och dressing. Servera i skål på klipporna och njut av kvällssolen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl bulgurgryn
  • 6 dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • 1 dl persilja - finhackad
  • 1 dl mynta - finhackad (el torkad, ca 2 msk)
  • 2 knipplökar - finstrimlade
  • 2 tomater - stora, tärnade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g fetaost

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Blanda ner bulgurgrynen och låt dem koka under lock ca 10 minuter. Ta av från värmen och låt dem svalna.

  2. Koka linserna i vatten under lock ca 8 minuter. Häll av vattnet och låt linserna svalna.

  3. Blanda bulgur och linser i en skål med persilja, mynta, lök och tomater. Rör samman olja, citron, salt och peppar och blanda ner i salladen. Skär fetaost i bitar och blanda ner den försiktigt så att den inte blir mosig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!