00000

Bulgur är krossade vetekorn, och säljs numera i vanliga livsmedelsbutiker. Kyckling och frukt är en god kombination som passar i bulgursalladen.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 dl bulgur
1 hönsbuljongtärning
0,5 dl russin
2 nektariner
1 grön gurka
2 msk olja
0,5 lime saft av
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk mald ingefära
2 msk gräslök hackad
1 grillad kyckling
1 salladshuvud

Sås

2 dl matlagningsyoghurt
0,5 lime rivet skal av
0,5 msk flytande honung
1 msk färsk mynta hackad
2 krm salt

Bulgursallad med kyckling – gör så här:

  1. Koka bulgur i vatten med buljongtärningen enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner russinen. Låt det svalna.
  2. Kärna ur nektarinerna. Skär dem och gurkan i tärningar.
    Blanda dem med olja, lime, salt, peppar, ingefära och gräslök.
  3. Rensa kycklingen och dela den i bitar. Rör ner kycklingen och bulgur i grönsaksröran.
  4. Lägg salladsbladen i en skål och bulgursalladen ovanpå.
  5. Blanda ihop såsen och servera den till.
Fler recept med: Övrigt