00000

Som omväxling till couscous kan bulgur smaka bra. Bulgurgrynen är både lite saftigare och lite större.

För 2 person(er)

Ingredienser

0,5 gul lök, finhackad
0,5 msk smör
1 dl bulgur
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 paprika, röd
2 msk persilja
150 g påskskinka, i tunna skivor, eller vanligt kokt skinka eller kassler

Currydressing

1 dl mini fraiche
2 krm curry
0,5 msk mango chutney
0,5 krm salt

Tillbehör

60 g grönsallad
2 tomater

l1. Stek löken i smör i en kastrull. Rör ner grynen och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt grynen koka under lock ca 10 min.
2. Finhacka paprika och persilja och blanda ner i bulgurgrynen.
3. Skiva påskskinkan i tunna skivor. Blanda samman currydressingen.
4. Servera skinkan med bulgursallad och currydressing.

Fler recept med: Fläskkött, Sallader