Bulgursallad med kokt påskskinka och currydressing

Som omväxling till couscous kan bulgur smaka bra. Bulgurgrynen är både lite saftigare och lite större.
Eva Boström
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 0,5 gul lök
  • 0,5 msk smör
  • 1 dl bulgur
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 paprika - röd
  • 2 msk persilja - hackad
  • 150 g påskskinka - i tunna skivor, eller vanligt kokt skinka eller kassler

Currydressing

  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 2 krm curry
  • 0,5 msk mango chutney
  • 0,5 krm salt

Tillbehör

  • 60 g grönsallad
  • 2 tomater

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stek löken i smör i en kastrull. Rör ner grynen och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt grynen koka under lock ca 10 min.

  2. Kärna ur och finhacka paprika. Hacka persiljan.  Blanda ner paprika och persilja i bulgurgrynen.

  3. Skär påskskinkan i tunna skivor. Blanda samman currydressingen.

  4. Servera skinkan med bulgursallad och currydressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!