00000

Som omväxling till couscous kan bulgur smaka bra. Bulgurgrynen är både lite saftigare och lite större.

För 2 personer:

Ingredienser

0,5 gul lök
0,5 msk smör
1 dl bulgur
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 paprika, röd
2 msk persilja, hackad
150 g påskskinka, i tunna skivor, eller vanligt kokt skinka eller kassler

Currydressing:

1 dl lätt crème fraiche
2 krm curry
0,5 msk mango chutney
0,5 krm salt

Tillbehör:

60 g grönsallad
2 tomater

20 minuter

Bulgursallad med kokt påskskinka och currydressing – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Stek löken i smör i en kastrull. Rör ner grynen och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt grynen koka under lock ca 10 min.
  2. Kärna ur och finhacka paprika. Hacka persiljan.  Blanda ner paprika och persilja i bulgurgrynen.
  3. Skär påskskinkan i tunna skivor. Blanda samman currydressingen.
  4. Servera skinkan med bulgursallad och currydressing.
Fler recept med: Fläskkött, Sallader