Bulgursallad med aprikoser och mandel
Förbered ingredienserna till salladen i god tid men vänd ihop strax före servering.
Ingredienser
- 1 dl sötmandel
- 4 dl bulgur
- 8 dl grönsaksbuljong - (tärning + vatten)
- 8 aprikoser - torkade
- 1 gurka
- 4 tomater
- 4 salladslökar
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk citron - pressad
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 1 dl bladpersilja - strimlad
Gör så här
-
Skålla och skala mandeln. Rosta i torr, het stekpanna tills den fått färg och blivit knaprig. Låt kallna.
-
Koka bulgurn i buljong ca 10 min eller enligt förpackningens anvisning.
-
Strimla aprikoserna. Skala, kärna ur och skär gurkan i bitar. Skär tomaterna i bitar. Strimla salladslöken.
-
Blanda olja, citron, salt och peppar. Rör i bulgur och persilja. Vänd i mandel, aprikoser, gurka, tomater och lök och servera.