Bulgursallad med aprikoser och mandel

Förbered ingredienserna till salladen i god tid men vänd ihop strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 4 dl bulgur
  • 8 dl grönsaksbuljong - (tärning + vatten)
  • 8 aprikoser - torkade
  • 1 gurka
  • 4 tomater
  • 4 salladslökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl bladpersilja - strimlad

Gör så här

  1. Skålla och skala mandeln. Rosta i torr, het stekpanna tills den fått färg och blivit knaprig. Låt kallna.

  2. Koka bulgurn i buljong ca 10 min eller enligt förpackningens anvisning.

  3. Strimla aprikoserna. Skala, kärna ur och skär gurkan i bitar. Skär tomaterna i bitar. Strimla salladslöken.

  4. Blanda olja, citron, salt och peppar. Rör i bulgur och persilja. Vänd i mandel, aprikoser, gurka, tomater och lök och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!