1. Koka bulgur i dubbel mängd saltat vatten 10 min enligt beskrivningen på paketet. Rör sedan upp den med en gaffel så att den blir luftig, torr och lätt.
2. Skär isbergssalladen i kuber, tomaterna i små klyftor som delas på mitten och paprikan i bitar. Skala och grovhacka löken och lägg den i en skål med iskallt vatten en stund så blir den mildare.
3. Blanda grönsakerna, löken och bulgurgrynen med dressingen precis före serveringen.
Bulgursallad allt-i-ett
Bulgurgryn gör salladen mera mättande. Med rucolasås blir den ett vegoalternativ på buffén.
För 50 person(er)
Ingredienser
300 g | bulgur |
4 | isbergssallad, huvud |
15 | tomater |
10 | paprikor |
4 | rödlökar |
Dressing
1 dl | rapsolja |
1 dl | balsamvinäger, ljus |
1 msk | havssalt |
1 tsk | svartpeppar, grovmald |
Servering
rucolasås, (se recept) |