Bulgursallad

Krossat durumvete (bulgur) har fyllig smak och är mycket lättlagat. Här använder vi grynen i en sallad som är frisk, mjuk och matig och därför passar fint som stomme på vilken buffé som helst.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl bulgur - eller couscous
  • 1 l vatten - + 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 tomater
  • 4 lökar - färska el 6 salladslökar
  • 3 dl slätbladig persilja - hackad
  • 1 dl myntablad - hackade
  • 1 dl svarta oliver - små, med kärnor

Dressing

  • 0,5 dl lime - saft av 2 st
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,75 dl olivolja

Gör så här

  1. Häll bulgurgrynen i en stor skål. Koka upp buljongen, häll den över och låt dra 20–30 minuter.

  2. Klyv tomaterna, gröp ur kärnorna och skär tomatköttet i bitar. Skiva löken, hacka persiljan och myntan.

  3. Blanda bulgurgrynen med tomater, lök, persilja och mynta.

  4. Blanda dressingen och häll den över salladen. Låt salladen dra till sig smakerna en stund. Strö över oliverna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!