Bulgursallad

Fräsch och god sallad som passar till mycket. Bra picknicksallad men passar också bra på buffébordet. Bulguren bör svalna innan den blandas med dressingen. Spola den i kallt vatten om du har bråttom.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 2 dl bulgur
  • 400 g kikärter
  • 2 morötter

Dressing

  • 0,75 dl citron - pressad saft
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 2,5 dl mynta - hackad
  • 1 dl bladpersilja - finhackad

Tillbehör

  • 400 g korv

Gör så här

  1. 1.Koka upp vatten och salt. Tillsätt bulgur och koka ca 10 min. Spola ev av den i kallt vatten. Häll av kikärterna och skölj dem. Skala och strimla morötter.

  2. Blanda dressingen. Rör ihop bulgur, kikärter och morötter. Häll på dressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!