4.34.34.34.34.3

Bulgursalladen (bulgur pilavi) som kan ätas varm eller kall, passar bra ihop med övriga mezerätter.

För 10-12 personer på buffé:

Ingredienser

1 gul lök
3 spetspaprikor, gröna
4 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 tomater, stora
1 msk smör
1 msk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
4 dl bulgur
6 dl vatten

Garnering:

2 msk bladpersilja, hackad

35 minuter

Bulgur pilavi (bulgursallad) – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka paprikan.
  2. Fräs löken i olja 2–3 min. Tillsätt paprikan och fräs under lock ca 2 min. Tillsätt tomatpurén, rör om och låt fräsa ytterligare ca 2 min.
  3. Riv tomaterna på rivjärn och lägg i pannan. Tillsätt smör, salt och peppar. Blanda väl. Lägg i bulgurn och rör om 2–3 min. Häll över vattnet, rör om och låt koka upp. Sjud på svag värme under lock 10–15 min, tills vätskan kokat in.
  4. Lägg i en skål och toppa med bladpersilja.

Recept av Ebru Kelebek