Bulgur pilavi – bulgursallad

Bulgursalladen (bulgur pilavi) som kan ätas varm eller kall, passar bra ihop med övriga mezerätter.
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 spetspaprikor - gröna
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tomater - stora
  • 1 msk smör
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 4 dl bulgur
  • 6 dl vatten

Garnering

  • 2 msk bladpersilja - hackad

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka paprikan.

  2. Fräs löken i olja 2–3 min. Tillsätt paprikan och fräs under lock ca 2 min. Tillsätt tomatpurén, rör om och låt fräsa ytterligare ca 2 min.

  3. Riv tomaterna på rivjärn och lägg i pannan. Tillsätt smör, salt och peppar. Blanda väl. Lägg i bulgurn och rör om 2–3 min. Häll över vattnet, rör om och låt koka upp. Sjud på svag värme under lock 10–15 min, tills vätskan kokat in.

  4. Lägg i en skål och toppa med bladpersilja.

Recept av Ebru Kelebek

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!