Till denna bulgur- och zucchinisallad med halloumi kan du grilla dina egna grönsaker i ugn, men det går lika bra med grillad paprika på burk.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl bulgur
1 burk grillade zucchini 1 burk (290 g) + 3 msk av marinaden som zucchinin ligger i
80 g babyspenat (1 påse) eller rucola
2 vitlöksklyftor
3 msk örter hackade (t ex persilja)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
250 g haloumiost light 1 förpackning
2 msk olivolja

Bulgur- och zucchinisallad med halloumi – gör så här:

  1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Låt svalna.
  2. Skär zucchinin i mindre bitar. Skölj spenaten.
  3. Vispa ihop zucchinimarinad, pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär osten i skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek ostskivorna gyllenbruna, ca 2 min på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Varva bulgur, zucchini och spenat på tallrikar. Toppa med ost. Skeda över salladssåsen.
    bulgur-och-zucchinisallad-med-halloumi

 

 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter!