Bulgur med tomat och rostad färsk vitlök

Recept på bulgur med tomat och rostad färsk vitlök. En matig vegetarisk rätt som passar till mycket på buffébordet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg bulgur
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar
  • 6 tomater
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • rostad vitlök
  • 10 vitlökar - färska
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Lägg bulgurn i en skål. Koka upp vatten, buljongtärningar, tomatpuré och pressad vitlök. Häll buljongen över bulgurn, täck med plastfolie och låt stå ca 20 min.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Tärna tomaterna. Blanda lök och tomat med bulgur och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

  4. Ansa och skär vitlöken i fjärdedelar. Lägg dem på en plåt och blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Blanda ner vitlöken i bulgursalladen före servering.

    Foto: Lina Eriksson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!