Bulgur med rostad pumpa och hasselnötskräm

Recept på bulgur med rostad pumpa och hasselnötskräm. Prova hel bulgur! Det har en lite större och tuggigare konsistens än vanlig bulgur.
Petra Lindstrand

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa - (ca 600 g)
  • 1 zucchini
  • 2 rödlökar
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 kruka timjan
  • 2 dl bulgur - hel (160 g)
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 125 g salladsmix - (125 g)
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Hasselnötskräm

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 ägg
  • 0,75 msk dijonsenap
  • 0,75 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Skala, kärna ur och tärna pumpan smått. Skölj och tärna zucchinin smått. Skala och klyfta rödlöken grovt. Dela tomaterna. Hacka 2 msk timjan.

  3. Blanda pumpa, zucchini, lök, timjan, vinäger, olja, salt och peppar. Rosta grönsakerna på plåt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 25 min.

  4. Koka bulguren, med buljongtärningen, enligt anvisningen på förpackningen

  5. Hasselnötskräm: Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna tills de blir nästan svarta. Gnugga bort skalen i en handduk.

  6. Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 min. Knäck och skrapa ut innehållet i en bunke. Tillsätt nötter, senap, vinäger och olja. Mixa med en mixerstav tills det tjocknar. 
Rör i yoghurt och krydda med salt 
och peppar.

  7. Lägg bulguren i en stor skål. Vänd ner grönsakerna och lite av salladsmixen. Servera med resterande salladsmix och hasselnötskrämen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!