Prova hel bulgur! Det har en lite större och tuggigare konsistens än vanlig bulgur.

För 4 portioner

Ingredienser

1 butternutpumpa (ca 600 g)
1 grön zucchini
2 rödlökar
1 förp körsbärstomater (200 g)
1 kruka timjan
2 dl hel bulgur, t ex Druvan (160 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse salladsmix (125 g)
3 msk balsamvinäger
olivolja
salt + nymald svartpeppar

Hasselnötskräm

1 dl hasselnötter
1 ägg
3/4 msk dijonsenap
3/4 msk rödvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 dl turkisk yoghurt

30 min + ca 25 min i ugnen

Bulgur med rostad pumpa och hasselnötskräm

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skala, kärna ur och tärna pumpan smått. Skölj och tärna zucchinin smått. Skala och klyfta rödlöken grovt. Dela tomaterna. Hacka 2 msk timjan.
  3. Blanda pumpa, zucchini, lök, timjan, 3 msk vinäger, 1 msk olja, 3/4 tsk salt och 2 krm -peppar. Rosta grönsakerna på plåt i ugnen tills de -har fått fin färg, ca 25 min.
  4. Koka bulguren, med buljongtärningen, enligt anvisningen på förpackningen
  5. Hasselnötskräm: Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna tills de blir nästan svarta. Gnugga bort skalen i en handduk.
  6. Lägg ägget i kokande vatten och koka 3 min. Knäck och skrapa ut innehållet i en bunke. Tillsätt nötter, senap, vinäger och olja. Mixa med en stavmixer tills det tjocknar. 
Rör i yoghurt och krydda med 1/2 tsk salt 
och 2 krm peppar.
  7. Lägg bulguren i en stor skål. Vänd ner grönsakerna och lite av salladsmixen. Servera med resterande salladsmix och hasselnöts-krämen.