Bulgur med kantareller, lingon och getost

Den här varma bulgursalladen med kantareller, lingon och getost andas verkligen höst. Här serverar jag salladen som ensamrätt, men den är också ett gott tillbehör till höstens viltkött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl bulgur - gärna fullkorn
  • 1 l kantareller - färska
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl bladpersilja - hackad
  • 1 dl pistaschnötter - grovhackade
  • 1,5 dl lingon
  • 200 g getost

Gör så här

  1. Koka bulgur i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen, ca 10 min.

  2. Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Skala och hacka löken.

  3. Stek kantareller och lök i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar.

  4. Blanda bulgur, svamp, persilja, nötter och det mesta av lingonen. Smula ner osten.

  5. Lägg upp salladen på ett fat och strö över resten av lingonen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!