00000

Saftig bulgursallad med spännande smak av aprikoser, mynta och pistaschnötter. Pricken över i är de vackra granatäppelkärnorna som ger en fin smakbrytning till fetaosten.

För 4 person(er)

Ingredienser

2,5 dl fullkornsbulgur
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 granatäpplen
20 aprikoser
1 tsk kardemummakärnor nystötta
1 citron rivet skal
0,5 dl pistaschnötter grovhackade
4 msk mynta hackad
150 g fetaost smulad
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Bulgur med fetaost och granatäpple – gör så här:

  1. Koka bulgur i vatten med buljongtärning enligt förpackningens anvisning ca 10 min.
  2. Gröp ur granatäpplenas kärnor. Plocka bort de vita hinnorna. Strimla aprikoserna.
  3. Blanda bulgur, aprikoser, kardemumma, citronskal, nötter, mynta och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp salladen på ett fat, strö över resten av osten och toppa med granatäppelkärnorna.