Bulgur med broccoli, röd curry, syrad gurka och ”falsk guacamole”
Ingredienser
- 3 dl bulgur
- 300 g broccoli
- 0,5 dl gräslök - finstrimlad
- 2,5 msk currypasta - röd
- 0,75 dl citron - pressad
- 0,75 dl rapsolja
- 1 tsk salt
Snabbsyrad gurka
- 1 gurka
- 0,5 dl honung - flytande
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 2 krm salt
”Falsk guacamole”
- 200 g vita bönor
- 1 vitlöksklyfta - liten
- 1 lime
- 1 dl basilika - strimlad
- 1 tsk sambal oelek
- 2 krm salt
Gör så här
-
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.
-
Blanda currypastan med citronsaft, olja och salt. Skala stjälken på broccolin och riv den på den grova sidan på rivjärnet. Blanda bulgurn med broccoli och currydressing.
-
Gurka: Skala gurkan och skiva den tunt. Blanda vinäger, honung och salt och blanda därefter ner gurkan. Låt marinera ca 15 min. Häll av spadet före servering.
-
"Guacamole": Skala och riv eller finhacka vitlöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av limen och pressa ut 1 msk saft. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa 2–3 min till en slät och grön röra.
-
Lägg bulgurn på ett fat och toppa med gurka och gräslök. Servera salladen med den ”falska guacamolen”.