Bulgur med broccoli, röd curry, syrad gurka och ”falsk guacamole”

Bulgur med broccoli, röd curry, snabbsyrad gurka och ”falsk guacamole” är mättande och gott. Den falska guacamolen är gjord av vita bönor som mixas till en slät kräm och kryddas med vitlök, lime, salt och peppar.
Mattias Larsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 300 g broccoli
  • 0,5 dl gräslök - finstrimlad
  • 2,5 msk currypasta - röd
  • 0,75 dl citron - pressad
  • 0,75 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Snabbsyrad gurka

  • 1 gurka
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 2 krm salt

”Falsk guacamole”

  • 200 g vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 1 lime
  • 1 dl basilika - strimlad
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.

  2. Blanda currypastan med citronsaft, olja och salt. Skala stjälken på broccolin och riv den på den grova sidan på rivjärnet. Blanda bulgurn med broccoli och currydressing.

  3. Gurka: Skala gurkan och skiva den tunt. Blanda vinäger, honung och salt och blanda därefter ner gurkan. Låt marinera ca 15 min. Häll av spadet före servering.

  4. "Guacamole": Skala och riv eller finhacka vitlöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av limen och pressa ut 1 msk saft. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa 2–3 min till en slät och grön röra.

  5. Lägg bulgurn på ett fat och toppa med gurka och gräslök. Servera salladen med den ”falska guacamolen”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!