Bulgur med äpple och röda bönor

Äpple, purjolök och mynta ger salladen en frisk smak. Den kan också serveras som tillbehör till grillat fläskkött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl bulgur - grov
  • 1 purjolök
  • 2 äpplen - gröna
  • 2 msk rapsolja
  • 2 burkar bönor - (ca 400g) röda eller svarta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka mynta

Sås

  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 2 - 3 msk sambal badjak
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt förpackningens anvisning. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och skär äpplena i bitar.

  2. Fräs purjo och äpple i olja i en stekpanna ca 3 min. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och bulgur i pannan och smaka av med salt och peppar. Strimla myntabladen och strö dem över.

  3. Blanda yoghurt och sambal. Smaka av med salt. Servera såsen till bulgurn.

Ca 520 kcal per portion

14 g fett 20 g protein

72 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!