Bulgogimarinerad lövbiff med nudelsallad och kryddig coleslaw

Bulgogimarinerad lövbiff med nudelsallad och kryddig coleslaw är ett koreanskinspirerat recept. Köttet blir smakrikt och mört och går snabbt att grilla. Den koreanska bulgogimarinaden innehåller päron som ger sötma, men framför allt gör det köttet mört. Salladen har smak av ingefära och en söt chilisås som passar fint till allt grillat. Marinaden innehåller koreansk gochujangsås, som finns på den asiatiska hyllan i större butiker.
Foto: PER RANUNG / COPYRIGHT © PER RANUNG, ALL RIGHTS RESERVED. DETT

Ingredienser

  • 500 g lövbiff - av innanlår
  • 2 tsk sesamfrön - chilirostade, Risbergs

Marinad

  • 0,5 päron - moget
  • 2 msk risvinäger - eller äppelcidervinäger
  • 2 msk soja - japansk
  • 2 msk sesamolja - rostad
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk chilipasta - koreansk, gochujang

Japchaenudlar

  • 200 g sötpotatisnudlar - eller glasnudlar
  • 150 g sockerärter
  • 150 g böngroddar - färska
  • 1 rödlök
  • 1 paprika - röd eller orange
  • 65 g babyspenat

Dressing

  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • 4 msk soja - japansk
  • 1 msk sesamolja - rostad

Coleslaw

  • 400 g salladskål
  • 300 g rödkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk ingefära - riven
  • 2 msk risvinäger - eller äppelcidervinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk soja - japansk
  • 1 msk chilipasta - koreansk, gochujang

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär päronet i bitar. Mixa päronet med vinäger, soja, sesamolja, socker och chilipasta med mixerstav.

  2. Skär köttskivorna längs med i 2–3 cm breda remsor. Trä upp dem på blötlagda grillspett. Häll och pensla marinaden på köttet. Låt köttet marinera i kyl 2–5 timmar.

  3. Nudlar: Lägg nudlarna i rikligt med kokande vatten och stäng av plattan. Låt stå ca 15 min. Skär sockerärterna i strimlor. Förväll böngroddarna i kokande vatten ca 15 sekunder. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.

  4. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Stek hastigt lök, paprika och babyspenat i olja i en stekpanna. Skölj nudlarna i kallt vatten och låt rinna av väl.

  5. Dressing: Blanda socker och vatten och rör så att sockret löses upp. Tillsätt soja och sesamolja.  Blanda dressingen med nudlar och grönsaker. Går bra att förbereda.

  6. Coleslaw: Hyvla salladskål och rödkål fint på mandolin eller med osthyvel. Skala och riv vitlöken. Blanda samman vitlök, ingefära, vinäger, olja, soja och chilipasta. Häll dressingen över kål-salladen och vänd om några gånger.

  7. Grilla spetten över het glöd så att de får lite färg på båda sidorna 2–3 min. Strö över sesamfrö och servera direkt med nudelsallad och cole slaw.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!