Buffelmozzarella med rostade tomater, bröd, citron och pistaschnötter

Buffelmozzarella med rostade tomater, bröd, citron och pistaschnötter är en klassisk italiensk förrätt. Ta mozzarellan ur kylen en stund i förväg så att den är rumstempererad för bästa smak.
Johanna Westman
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g buffelmozzarella
  • 2 skivor surdegsbröd - vitt, tjocka
  • 2 msk olivolja - + 2 msk
  • 0,5 dl pistaschnötter
  • 15 körsbärstomater - ugnsrostade, se recept
  • 1 citron
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Riv brödet i små smulor. Häll 2 msk olja i en stekpanna och lägg i brödet så att det suger åt sig oljan. Hetta upp pannan och stek brödet tills det är knaprig och gyllenbrunt. Låt rinna av på ett hushållspapper.

  2. Rosta och hacka pistaschnötterna.

  3. Bryt eller riv mozzarellan i munsbitar och lägg på ett uppläggningsfat. Toppa med tomater, bröd och pistaschnötter.

  4. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det tillsammans med örterna. Ringla över 2 msk olja och krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!