3.73.73.73.73.7

Buffelmozzarella med rostade tomater, bröd, citron och pistaschnötter är en klassisk italiensk förrätt. Ta mozzarellan ur kylen en stund i förväg så att den är rumstempererad för bästa smak.

För 8-10 personer:

Ingredienser

500 g buffelmozzarellaost
2 skivor surdegsbröd, vitt, tjocka
2 + 2 msk olivolja
0,5 dl pistaschnötter
15 körsbärstomater, ugnsrostade, se recept
1 citron
0,5 kruka basilika
0,5 kruka mynta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Buffelmozzarella med rostade tomater, bröd, citron och pistaschnötter – gör så här:

  1. Riv brödet i små smulor. Häll 2 msk olja i en stekpanna och lägg i brödet så att det suger åt sig oljan. Hetta upp pannan och stek brödet tills det är knaprig och gyllenbrunt. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  2. Rosta och hacka pistaschnötterna.
  3. Bryt eller riv mozzarellan i munsbitar och lägg på ett uppläggningsfat. Toppa med tomater, bröd och pistaschnötter.
  4. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det tillsammans med örterna. Ringla över 2 msk olja och krydda med salt och peppar.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Buffémat, Italienskt