40 minuter + 20 minuter i ugn
Budapestrulle med rabarber och lime – gör så här:
- Fyllning: Ansa rabarber och jordgubbar och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med socker och limesaft. Koka upp och låt sjuda ca 10 min, tills det blivit en simmig kompott. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
- Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning och fortsätt att vispa till en blank marängsmet.
- Blanda ner marsanpulver, kokos och hälften av nötterna. Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut bottnen och låt den svalna. Stjälp sedan upp den på bakplåtspapper.
- Vispa grädden och bred den över bottnen. Bred på rabarberfyllningen och rulla ihop från kortsidan. Lägg rullen på ett fat med skarven nedåt.
Fler recept med rabarber: