Budapestrulle med rabarber och lime

4.54.54.54.54.5

Budapestrulle med rabarber och lime är en god variant på en klassiker. Nötterna går bra att utesluta eller ersätta med mandel.

För 8 bitar:

Ingredienser

6 äggvitor
3 dl strösocker
50 g marsánpulver
1,5 dl riven kokos
2 msk hasselnötter, grovhackade
4 dl vispgrädde

Fyllning:

200 g rabarber
200 g jordgubbar
0,75 dl strösocker
1 msk lime, pressad

40 minuter + 20 minuter i ugn

Budapestrulle med rabarber och lime – gör så här:

  1. Fyllning: Ansa rabarber och jordgubbar och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med socker och limesaft. Koka upp och låt sjuda ca 10 min, tills det blivit en simmig kompott. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
  2. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning och fortsätt att vispa till en blank marängsmet.
  3. Blanda ner marsanpulver, kokos och hälften av nötterna. Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut bottnen och låt den svalna. Stjälp sedan upp den på bakplåtspapper.
  4. Vispa grädden och bred den över bottnen. Bred på rabarberfyllningen och rulla ihop från kortsidan. Lägg rullen på ett fat med skarven nedåt.

Fler recept med rabarber: