55555

Budapestrulle med hallon är en riktig drömtårta.

För 12 bakelser:

Ingredienser

150 g hasselnötter
200 g äggvita
250 g strösocker
50 g potatismjöl, (3/4 dl)

Fyllning:

4 dl vispgrädde
2 tsk kakao
2 dl hallon

Garnering: 

75 g choklad, mörk
1 dl vispgrädde
12 hallon, färska
hasselnötter, hackade

40 minuter + 16 minuter i ugn

Budapestrulle – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190°. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Lägg dem i lite hushållspapper och gnugga av skalet. Mixa nötterna ganska fint.
  2. Vispa äggvitan tillsammans med 100 g av sockret till en marängsmet. Vispa ner resterande socker och vispa ytterligare ca 2 min.
  3. Blanda potatismjöl och hasselnötter. Vänd ner det i smeten och blanda väl.
    Bred ut smeten eller spritsa ut smeten i längder på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda bottnen mitt i ugnen 16–18 min. Vänd upp marängbottnen och dra bort papperet. Lägg ett nytt bakplåtspapper över. Låt kallna.
  5. Fyllning: Vispa grädden tillsammans med kakaon. Bred grädden på bottnen och strö över hallonen. Rulla ihop Budapestrullen, ”spänn” den med hjälp av bakplåtspapperet. Skär bort kanterna.
  6. Garnering: Smält chokladen och ringla den över rullen. Skär rullen i bitar med en vass kniv. Vispa grädden och spritsa små toppar på bakelserna och garnera med hallon. Strö över lite extra hackade hasselnötter.

Recept Elisabeth Johansson, Hembakat

Fler recept med: Bakelser, Bakning