Budapestbakelser

Nötsmakande rulltårta som fylls med fluffig grädde samt frukt och bär,
som antingen kan vara konserverade eller färska. Den lite bittra chokladen bryter fint mot den söta bottnen.

30 min + 12 min i ugn

Budapestbakelser

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp äggvitorna. Tillsätt sockret under vispning och vispa till hårt skum. Hacka nötterna och blanda dem med marsánpulvret. Vänd ner nötblandningen i äggvitevispet.

2. Bred ut smeten jämnt över ett smort bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–15 min, tills bottnen fått svag färg. Låt kallna på galler. Lossa bottnen från papperet och vänd den upp och ner på ett nytt papper.

3. Vispa grädden till ett fast skum. Låt mandarinklyftorna rinna av väl. Bred grädden över bottnen. Fördela mandarinklyftorna över grädden och rulla ihop bottnen som en rulltårta. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och ringla över rullen. Skär rullen till ca 5 cm breda bakelser.

Recept från