Bubblig jordgubbsbål

Recept på bål med färska jordgubbar och valfritt bubbel. Jordgubbsbål är en svalkade och somrig dryck som funkar fint att förbereda några timmar innan den serveras. Mixa allt utom det mousserande vinet och ställ in i kylen. Ta fram och blanda med bubblet precis innan gästerna kommer.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar - frysta
  • 4 msk sockerlag - se recept
  • 2 dl tranbärsjuice - konc
  • 2 msk lime - pressad
  • 2 flaskor mousserande vin - med eller utan alkohol eller mineralvatten (à 75 cl)

Sockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Tillbehör

  • bär - färska, tex hallon, björnbär och blåbär
  • mynta
  • is - gärna med infrysta blommor

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka socker och vatten i en kastrull så att sockret löses upp. Låt kallna.

  2. Ta fram jordgubbarna och låt dem tina ca 30 min. Lägg jordgubbarna i en bunke och mixa dem tillsammans med sockerlag, tranbärsjuice och limesaft. Häll upp i en kanna eller i en bålskål. Häll på det mousserande vinet och rör om försiktigt. Toppa med färska bär och is  och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!