1. Ansa brysselkålen och koka dem ca 3 min i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skär rödlökarna i klyftor. Strimla fläsket.
2. Hetta upp en rymlig stekpanna. Fräs fläsket ca 2 min. Blanda ner kål, lök och nötter och stek ca 1 minut. Krydda med salt och peppar. Häll på vin. Låt det koka in ca 1 minut. Servera varmt som tillbehör till kalkonen.
Brysselmix
Ett gott tillbehör till kalkonen är brysselkål som snabbt steks tillsammans med bacon, rödlök, valnötter och en skvätt marsalavin.
För 10 person(er)
Ingredienser
500 g | brysselkål |
4 | rödlökar |
125 g | sidfläsk, rökt |
50 g | valnötter, grovt hackade |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar |
1 dl | marsalavin |