Brysselkex

00000

Recept på möra och goda små brysselkex! Om du inte vill grädda kakorna direkt kan de färdiga degrullarna vila inrullade i smörpapper i kylen.

För 50 små kakor

Ingredienser

200 g smör
4 1/2 dl vetemjöl (270 g)
1 dl strösocker
1/2 krm vaniljpulver
1 krm kardemummakärnor

Garnering

2 + 2 msk strösocker
hushållsfärg röd och grön

30 min + 10 min i ugn

Brysselkex – gör så här:

  1. Skär smöret i mindre bitar. Lägg vetemjöl, socker och smör i en matberedare och blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i två bitar. Smaksätt ena delen med vaniljpulver och den andra med finmald kardemumma. Forma två rullar, ca 3 cm i diameter.
  3. Färga 2 msk socker rosa med några droppar röd hushållsfärg och färga 2 msk socker med grön hushållsfärg. Lägg det färgade sockret på smörgåspapper och rulla en degrulle i grön och en i rosa socker.
  4. Sätt ugnen på 175°. Skär rul-larna i jämntjocka kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåts­papper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

    Servera på ett vackert kakfat

    kakfat
Fler recept med: Kakor och bullar, Övrigt