Brysselkålsallad med apelsin, torkade aprikoser och hasselnötter

00000

Recept på brysselkålsallad  med apelsin, torkade aprikoser och hasselnötter. Använd färsk brysselkål. Om du inte gillar salvia kan du ta slätbladig persilja i stället.

För 4-6 personer på buffé:

Ingredienser

2 dl belugalinser
500 g brysselkål
0,5 apelsin
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald
1 dl hasselnötter
10 aprikoser torkade
10 salviablad

Dressing:

0,5 apelsin
0,5 dl olivolja
1 tsk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
1 krm svartpeppar nymald

20 minuter + 20 minuter i ugn

Brysselkålsallad med apelsin, torkade aprikoser och hasselnötter — gör så här:

  1. Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°. Skär brysselkålen i fjärdedelar och lägg dem i en ugnssäker form. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Ringla olja över brysselkålen och strö över apelsinskal. Krydda med flingsalt och peppar och blanda om ordentligt. Rosta brysselkålen mitt i ugnen ca 20 min, tills den fått fin färg.
  3. Halvera och rosta hasselnötterna i en het, torr stekpanna. Strimla aprikoserna. Finhacka salvian.
  4. Dressing: Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Vispa ihop ingredienserna till dressingen
  5. Varva alla salladsingredienser på ett stort fat. Ringla över lite dressing och servera resten vid sidan om.