Brysselkål med syrligt äpple och russin

Brysselkålens milda citronsmak passar  perfekt till revbensspjällen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g brysselkål - färsk
  • 1 äpple - syrligt grönt
  • 1 dl bladpersilja - plockad
  • 0,5 dl sultanrussin
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 2 msk rapsolja - kallpressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen. Koka den ca 10 min i lättsaltat vatten. Kärna ur och skiva äpplet tunt.

  2. Blanda kål, äpple, persilja och russin. Häll över citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar och blanda väl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!