Brysselkål med rostade solrosfrön, dill och yoghurtdressing

Brysselkål och dressing kan förberedas dagen före servering. Blanda ihop och strö på solrosfrön strax före servering.
Petra Lindstrand
Toppa med lite av dillen och strö över solrosfröna.
Toppa med lite av dillen och strö över solrosfröna. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 dl solrosfrön - rostade

Dressing

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 1 msk vatten
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen. Skär ett kryss i roten och koka i lättsaltat vatten ca 5 min, tills de är mjuka men ännu har ett litet tuggmotstånd. Kyl i kallt vatten. Halvera dem och dra isär några av bladen.

  2. Repa och hacka dillen (spara lite till garnering). Vispa ihop ingredienserna till dressingen och vänd försiktigt ihop med brysselkålen. Toppa med lite av dillen och strö över solrosfröna.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!