Brysselkål med rosmarin
Recept på brysselkål med rosmarin. Spara några blad från kålen till garnering. De spröda kålbladen bidrar med mycket krisp.
Ingredienser
- 1 kg brysselkål
- 1 rödlök
- 200 g brieost
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 1 msk honung
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk rosmarin - hackad
- 2 krm flingsalt
Garnering
- 3 rosmarinkvistar
Gör så här
-
Ansa brysselkålen. Bryt loss 2–3 blad på varje och lägg i isvatten. Skär brysselkålen i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skiva osten.
-
Stek brysselkålen i olja med salt och peppar ca 5 min. Tillsätt lök och honung och stek ytterligare ca 2 min.
-
Häll i vinägern och strö på rosmarinen. Lägg på osten och de sparade brysselkålsbladen. Strö på flingsalt och garnera med rosmarin.