Brysselkål med rosmarin

Recept på brysselkål med rosmarin. Spara några blad från kålen till garnering. De spröda kålbladen bidrar med mycket krisp.

Ingredienser

  • 1 kg brysselkål
  • 1 rödlök
  • 200 g brieost
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rosmarin - hackad
  • 2 krm flingsalt

Garnering

  • 3 rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen. Bryt loss 2–3 blad på varje och lägg i isvatten. Skär brysselkålen i bitar.  Skala och skär löken i klyftor. Skiva osten.

  2. Stek brysselkålen i olja med salt och peppar ca 5 min. Tillsätt lök och honung och stek ytterligare ca 2 min.

  3. Häll i vinägern och strö på rosmarinen. Lägg på osten och de sparade brysselkålsbladen. Strö på flingsalt och garnera med rosmarin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!