Brysselkål med pancetta och feta

Brysselkål med pancetta och feta är en ny rätt på julbordet. Brysselkålen ska ha kvar lite tuggmotstånd, stek den inte för länge!
Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 750 g brysselkål
  • 200 g pancetta
  • 200 g fetaost
  • 100 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • bladpersilja - hackad

Gör så här

  1. Ansa och halvera brysselkålen. Tärna pancettan och smula sönder fetaosten.

  2. Bryn smöret i en kastrull tills det får en nötaktig doft. Häll upp smöret inklusive bottensatsen i en bunke så att det inte fortsätter att brynas.

  3. Stek pancettan i en torr stekpanna tills den får färg och är knaprig. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Stek brysselkålen i olja i en stekpanna på hög värme 6–8 min.

  5. Blanda brysselkålen med pancettan och det brynta smöret. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över fetaost och persilja.

JULERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!