3.83.83.83.83.8

Brysselkål med pancetta och feta är en ny rätt på julbordet. Brysselkålen ska ha kvar lite tuggmotstånd, stek den inte för länge!

För 10-12 personer på buffé:

Ingredienser

750 g brysselkål
200 g pancetta
200 g fetaost
100 g smör
2 msk olivolja
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

bladpersilja, hackad

30 minuter

Brysselkål med pancetta och feta – gör så här:

  1. Ansa och halvera brysselkålen. Tärna pancettan och smula sönder fetaosten.
  2. Bryn smöret i en kastrull tills det får en nötaktig doft. Häll upp smöret inklusive bottensatsen i en bunke så att det inte fortsätter att brynas.
  3. Stek pancettan i en torr stekpanna tills den får färg och är knaprig. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Stek brysselkålen i olja i en stekpanna på hög värme 6–8 min.
  5. Blanda brysselkålen med pancettan och det brynta smöret. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över fetaost och persilja.

JULERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Jul