4.44.44.44.44.4

Brysselkål med curry, russin och äpple passar särskilt bra till julskinkan och revbensspjällen.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

1 kilo brysselkål
1,5 dl russin, gula
2 liter vatten
0,5 dl salt
2 gula lökar
1 äpple
0,5 dl rapsolja, + 2 msk
1 msk curry

20 minuter + 20 minuter i vatten

Brysselkål med curry, russin och äpple – gör så här:

  1. Lägg russinen i kallt vatten ca 20 min. Låt dem rinna av.
  2. Halvera brysselkålen och skär bort de fula bladen. Koka upp vatten och salt. Förväll brysselkålen i vattnet ca 2 min. Ta upp och lägg dem direkt i isvatten. Låt brysselkålen rinna av.
  3. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna äpplet. Stek löken i 1/2 dl olja tills den är gyllenbrun. Tillsätt russin, äpple och curry, stek ytterligare ca 1 minut.
  4. Stek brysselkålen i 2 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt lök- och russinblandningen.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul