Brynt smör

4.74.74.74.74.7

Alla kockars trendfavorit brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat. Ljuvligt gott till sill, grönsaker eller kött.

För 1

Ingredienser

Brynt smör

200 g smör

Brynt smör – gör så här:

  1. Smält en rejäl mängd smör på ganska hög värme i en kastrull. Här har vi använt 200 g.
    brynt-smör-2

    Foto: Ulrika Pousette

  2. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt.
    Brynt smör

    Foto: Ulrika Pousette

  3. Efter 2–3 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötigt.
    brynt-smor-4

    Foto: Ulrika Pousette

  4. Ta bort skummet med en sked och häll upp det brynta smöret i en kanna utan att bottensatsen följer med. Servera genast. 
    brynt-smor-servera
Fler recept med: Köksskolan, Sås och marinad