Brynt brysselkålsrisotto med jägarbacon

4.54.54.54.54.5

Recept på brynt brysselkålsrisotto med jägarbacon. Krämig risotto med rostad kål och knaprigt bacon. Köp färdig-riven ost för att göra det extra enkelt.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl risottoris, eller arborioris
1 msk smör, + 1 msk
1 vitlöksklyfta, + 1
8 dl vatten, + 3 msk
1,5 hönsbuljongtärning
1 paket jägarbacon, (130 g)
300 g brysselkål
50 g parmesanost, riven
vitvinsvinäger, smör, salt

20 minuter

Brynt brysselkålsrisotto med jägarbacon – gör så här:

  1. Fräs riset i 1 msk smör tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Häll på 8 dl vatten och smula i buljongtärningarna. Tillsätt 1 msk vinäger. Låt sjuda utan lock ca 15 min. Rör då och då.
  2. Stek baconet knaprigt. Skär det i bitar. Halvera brysselkålen och bryn den i 1 msk smör. Häll på 3 msk vatten så att den ångas lätt. Pressa ner 1 vitlöksklyfta. Krydda med 1/2 tsk salt.
  3. Blanda ner brysselkålen och hälften av osten i riset. Strö över baconet och resten av osten.

    ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.